Open dag Boerrigter29 september 2017

Biologische varkenshouders en potentiële omschakelaars kunnen vrijdag 29 september hun kennis verrijken over zeugenvoeding én over de afzetmarkt en –mogelijkheden van biologisch varkensvlees. Reudink, specialist in het aanbieden van complete voeroplossingen voor de biologische sector, organiseert die dag een symposium én een Open dag voor alle geïnteresseerden op het biologische varkensbedrijf van de familie Boerrigter in Kerkenveld.

Symposium: 10.30 – 12.30 uur

Wat is de voedingsbehoefte van een biologische zeug? En hoe vertaalt zich dit naar het juiste rantsoen en voerschema? Jan Fledderus, Innovatiemanager Biggen van ForFarmers, neemt u samen met Achim Tijkorte, productmanager Reudink, mee in de wereld van nutritionele behoeften en juiste voertoepassing. Chris Opschoor, Manager Feed Group van Topigs Norsvin, sluit hierop aan met een praktisch verhaal over de invloed van voer op dierwelzijn, bigkwaliteit en vleeskwaliteit. Tot slot presenteert Meat Friends haar visie over de afzetmarkt van biologisch varkensvlees.

Open dag: 13.30 – 18.00 uur

De familie Boerrigter opent de deuren van hun nieuwe, biologische varkenshouderij voor àlle belangstellenden. U bent van harte welkom om het bedrijf met 80 zeugen en 760 vleesvarkens te bezichtigen.

Wat is er te zien:

  • Groepshuisvesting op stro voor dragende zeugen en opfokzeugen met voerstations
  • Topigs 50 zeug x Tempo beer
  • Kraamopfokhokken
  • 760 Vleesvarkens in verbouwde stal van 10 afdelingen met computergestuurde droogvoerinstallatie

Deelnemende bedrijven: Bouwbureau Jansman, de Jong & Laan accountants, Dierenkliniek Noord Nederland, FarmConsult, Handelshuis Schuttert, Meat Friends, Reudink, Schippers Bladel BV, Topigs Norsvin, Triodosbank, Univé Noord-Nederland, Veldman Group.

Praktische info en aanmelden symposium

Locatie van zowel het symposium als de Open dag is Burgemeester Jansstraat 11, 7926 VA Kerkenveld. Aanmelden voor het symposium met lunch kan tot 25 september 2017 via het aanmeldformulier op de website. Ga naar: www.reudink-bio.eu/symposium. Aanmelden voor de Open dag is niet nodig. Gelieve niet in bedrijfskleding te komen.

Win met jouw foto!

foto actie albelli

Maak kans om jouw foto op aluminium te winnen!

Maak een “typerende foto” van jou of je gezin tijdens de dagelijkse werkzaamheden op je bedrijf en maak kans om jouw winnende foto op aluminium te winnen!

Ga naar de actie >

Onafhankelijk maandblad

Varkensbedrijf

Vraag een gratis proefnummer aan

Elke maand een focus artikel op een actueel onderwerp. Benieuwd naar het vakblad? Vraag dan een gratis proefnummer aan.

Gratis proefnummer

Agenda

29 september 2017 Open dag BoerrigterOpen dag Boerrigter
24 t/m 26 oktober 2017 LIV HardenbergLIV Hardenberg
13 t/m 14 december 2017 AgriFood TechAgriFood Tech
24 en 25 januari 2018 Gelderse landbouwdagenGelderse landbouwdagen

Bezoek onze vakpartners