Verzuimcijfers veehouderij 2014

1e jaars ziekteverzuim in veehouderij licht gedaald

23 jun 2015

Bericht

Cijfers SAZAS: 1e jaars ziekteverzuim in veehouderij licht gedaald.
Het eerstejaars ziekteverzuim in de veehouderij is in 2014 licht gedaald ten opzichte van 2013 van 2,80% naar 2,78%. Dit cijfer ligt zelfs net iets onder het gemiddelde eerstejaars ziekteverzuimpercentage van de agrarische en groene sector wat op 2,89% ligt. Het tweedejaars ziekteverzuimpercentage is wel gestegen van 0,46% naar 0,58%.

Ziekteverzuim agrarisch en groen
Het ziekteverzuimpercentage (1e en 2e jaars) van de agrarische en groene sector ligt in 2014 op 3,44%. Daarmee steekt de sector met een laag verzuim gunstig af ten opzichte van andere sectoren.

Gemiddelde ziekteduur
De gemiddelde ziekteverzuimduur in het eerste jaar is gestegen van 32,3 kalenderdagen naar 32,8. Het blijft belangrijk te sturen op re-integratie en deelherstel bij verzuim, zodat verzuim niet leidt tot langdurig verzuim.

Veel voorkomende klachten en bedrijfsongevallen
De meest voorkomende klachten zijn klachten aan het bewegingsapparaat, de rug en psychische klachten. Aandacht voor voldoende beweging, afwisseling en veilige omgang met apparaten en e.v. machines blijft belangrijk. Het aantal bedrijfsongevallen is in 2014 redelijk stabiel gebleven. Het blijft belangrijk te investeren in veiligheid in en om het bedrijf.

Bekijk het volledige Verzuimrapport hier

Meer informatie:
Sazas
Dellaertweg 1
2316 WZ Leiden
T.: 071 568 91 99
E.: info@sazas.nl
W.: www.sazas.nl

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Rantsoenen met Power!

Powerbanket

Powerbanket: een smakelijke bron van energie

Powerbanket is een smakelijke circulaire energiebron voor brijvoer en droogvoerrantsoenen gevoerd met CDI. Bekijk de matrix.

Lees meer ยป

Mycoplasma blijft opduiken

mycoplasma varkens

De kiem laat zich lastig diagnosticeren

Van alle verschijningsvormen van mycoplasma, is Mycoplasma hyopneumoniae de meest bekende. In de praktijk worden regelmatig uitbraken aangetroffen op fokbedrijven.

Hoe diagnosticeer je het?

Bezoek onze vakpartners

COOKIE INFORMATIE

Voor een volledige werking van deze website wordt gebruik gemaakt van cookies.
Meer informatie over cookies > Accepteren Verder zonder cookies