KLASSE zet met Rønshauge een nieuwe stap naar extr

KLASSE zet met Rønshauge een nieuwe stap naar extra groei

11 aug 2017

Bericht

Een samenwerking tussen Rønshauge/SPF-Danmark en KLASSE hing al langer in de lucht. KLASSE levert steeds meer DanAvl genetica in Noord West Europa en Rønshauge is één van de grote DanAvl kernfokkers. Zelfs in België, een land met tradities voor zeer vleesrijke varkens, heeft het gebruik van de Deense Duroc zijn definitieve intrede gedaan om een maximale vleesproductie per m² staloppervlak en een betere vleeskwaliteit te genereren. Varkens fokken met de hoogste groei en een acceptabele bespiering heeft nu ook in België belangstelling gekregen.

Voor de Nederlandse markt is het natuurlijk veel gemakkelijker: KLASSE heeft intussen een beerpool van 100 DanAvl Duroc beren in productie. Dit is de beste Deense Duroc populatie van Nederland, België en Duitsland en daarbij heeft KLASSE de meeste topberen in het bestand. Met  Rønshauge en de bestaande samenwerking met Munkbro, Molsgaard en Holmegaard heeft KLASSE een samenwerking met de beste fokbedrijven.  Dit sluit ook perfect aan bij het grootste aantal Deense York en Landras fokberen van Europa buiten Denemarken die KLASSE in haar stations huisvest. Met sperma van KLASSE fokberen worden vandaag 250.000 fokgelten geproduceerd.

Hogere groei voor extra omzet en rendement.

Een genetische trend van +20 gram per jaar is een enorme prestatie. “Deense Duroc beren groeien zo hard als vleesstieren”. Wie had ooit kunnen denken dat de varkenshouderij het zo ver zou brengen? Een dag-groei van 800 gram behoort definitief tot het verleden. “Nederlandse vleesvarkenshouders hebben te weinig vooruitgang geboekt”, aldus Mark van Gaal.  De genetische trend van traditionele lijnen blijft achter bij die van de Denen.

De moderne genetica speelt een cruciale rol. De ontwikkelingen stoppen niet, het is dus zaak om tijdig de juiste stappen te zetten. Zo kunt u als varkenshouder ook van de snelle genetische vooruitgang optimaal profiteren.

Bron: Klasse

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Het aantal faillissementen in de agrarische sector

Het aantal faillissementen in de agrarische sector blijft dalen

2 aug 2017 Bericht
Het aantal faillissementen in de agrarische sector blijft dalen
CBS: landbouw benut stikstof en fosfor efficiënter

CBS: landbouw benut stikstof en fosfor efficiënter

28 jul 2017 Bericht
CBS: landbouw benut stikstof en fosfor efficiënter
"Stijgende vraag naar biologisch voer blijft verba

"Stijgende vraag naar biologisch voer blijft verbazen"

27 jul 2017 Bericht AgruniekRijnvallei
"Stijgende vraag naar biologisch voer blijft verbazen"
Aanmelden nieuwsbrief

Doe mee & maak kans!

Porkyplay

Maak kans op een Porkyplay!

Klik op de onderstaande button, laat uw gegevens achter en maak kans op een Porkyplay!

Ik doe mee >

Varkensbedrijf januari

varkensbedrijf

Tweede locatie mag geen last worden

Lees hier de december editie van het vakblad Varkensbedrijf. In deze editie staat mest & regelgeving en diergezondheid centraal en nog veel meer...

Open Varkensbedrijf >>

Bezoek onze vakpartners