Varkensboer is zeer tevreden met het nieuwe Thomas

Varkensboer is zeer tevreden met het nieuwe Thomas® systeem

5 mei 2017

Bericht

Eind vorig jaar heeft Hotraco Agri een geheel nieuw automatiseringssysteem geïntroduceerd voor de varkenshouderij: Thomas® – Total Hotraco Online Management & Automation System. Dit is het resultaat van meer dan 40 jaar ervaring in het ontwikkelen van automatiseringsoplossingen voor de veehouderij. Thomas®  is daarna succesvol geïnstalleerd in een varkensbedrijf met  600 zeugen, gelegen in Lunteren. Deze twee-verdieping stal bestaat uit 2 kraamafdelingen, 2 dek afdelingen en 8 afdelingen voor dragende zeugen. Thomas® regelt hier het klimaat en het voersysteem. Varkensboer Wim van den Broek is zeer tevreden met het nieuwe systeem in zijn stal.

Thomas® helpt ondernemers in de varkenssector om een hoger rendement – en dus meer winst – uit hun bedrijfsvoering te halen. Dat begint met het creëren en behouden van een perfect stalklimaat en het verlagen van de energiekosten, het optimaal ventileren van de stallen en het zorgdragen voor een beter dierwelzijn waardoor minder ziektes en dus lagere dierenartskosten optreden.

Een optimaal stalklimaat

Alle mogelijke sensoren zijn aan te sluiten op het Thomas® systeem. Thomas® geeft inzicht in het temperatuur, RV, CO2 en NH3 niveau in de stal en past zo nodig de ventilatie hier op aan. SmartFlow ventilatie kan uitstekend gecombineerd worden met het Thomas® systeem. Het SmartFlow systeem meet op basis van drukverschil over de regelunit waardoor de meetventilator in de varkensafdeling overbodig wordt. Daardoor wordt nauwkeurig ventileren, ook bij minimum ventilatie, mogelijk, want SmartFlow is niet gebonden aan minimale luchtsnelheden. Naast nauwkeurig ventileren kan Thomas® ook dimbaar (LED)verlichting sturen en zijn de Thomas® voercomputers bij uitstek geschikt voor het uitvoeren van uw voerstrategie. Thomas® kan alle soorten droogvoersystemen aansturen, van fasevoedering, siloweging tot circuit-en dosatorsturing.

Gratis app

Bij aanschaf van de communicatiemodule krijgt u een Gratis app, waarmee de varkenshouder op smartphone, tablet of PC alle instellingen kan inzien en alle Thomas® computers kan bedienen. Zeer eenvoudig en overzichtelijk omdat de toetsen en schermen exact gelijk zijn aan die van de Thomas® computer. Zodoende is de varkenshouder in staat om snel, accuraat en onafhankelijk van waar deze zich bevindt, te reageren op situaties in de stal.

EasyButton

Ook nieuw is de EasyButton. Met de EasyButton zijn er verschillende fasen te selecteren zoals uitladen, inweken, reinigen, drogen, opwarmen en productie waarbij Thomas® ervoor zorgt dat per fase het vooraf ingestelde programma afgewerkt wordt. Ook kan de EasyButton gebruikt worden om de lichtregeling te overbruggen.

Neem een kijkje in de zeugenstal van Wim van den Broek in Lunteren, waar hij werkt met het Thomas® Automatiseringssysteem.

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Aanmelden nieuwsbrief

Doe mee & maak kans!

Porkyplay

Maak kans op een Porkyplay!

Klik op de onderstaande button, laat uw gegevens achter en maak kans op een Porkyplay!

Ik doe mee >

Varkensbedrijf januari

varkensbedrijf

Tweede locatie mag geen last worden

Lees hier de december editie van het vakblad Varkensbedrijf. In deze editie staat mest & regelgeving en diergezondheid centraal en nog veel meer...

Open Varkensbedrijf >>

Bezoek onze vakpartners