\

Eigen biologische productielijn voor De Valk Weker

Eigen biologische productielijn voor De Valk Wekerom

15 apr 2019

Bericht

Als antwoord op de groeiende vraag naar biologische veevoeders investeert Coöperatie De Valk Wekerom in een eigen productielijn. De werkzaamheden in de vestiging in Meppel zijn hiervoor in volle gang. Michael Mackaay, directeur van het veevoederbedrijf: ,,Landelijk, maar ook bij De Valk Wekerom groeit de vraag naar biologische veevoeders sterk."

"Zo steeg bij ons in 2018 de omzet van biologisch met 30 procent. Dat was de aanleiding om met een eigen productielijn van start te gaan.’’ Als alles volgens planning blijft verlopen, zal in augustus 2019 het eerste in eigen beheer gemaakte biologische veevoeder worden afgeleverd. De coöperatie heeft al sinds 2001 biologisch voer in haar assortiment en beschikt dus over een ruime ervaring op dat gebied.

De Valk Wekerom, met vestigingen in Lunteren en Meppel, produceert jaarlijks rond de 255.000 ton veevoeder. Dat gaat voor het overgrote deel naar pluimvee-, rundvee, geiten- en varkenshouders. De coöperatie is actief in twee kerngebieden: de Gelderse Vallei en Noord-Midden-Nederland. Deze gebieden worden met eigen chauffeurs en vrachtwagens vanuit de twee productielocaties bediend.

Voordelen

Het biologische veevoeder wordt nu nog bij derden geproduceerd, maar zal straks dus met name in eigen huis in Meppel worden gemaakt. Om daar de vermenging van biologisch en regulier voer te voorkomen, vindt de productie strikt gescheiden plaats. Mackaay: ,,Eigenlijk krijgen we in Meppel twee fabrieken onder één dak: de bestaande voor regulier en de nieuwe voor biologisch. Elk met onder meer een eigen stortput, wals, pers- en maal-menglijn. Maar ook met een eigen besturingssysteem.’’ Hij ziet belangrijke voordelen van de eigen productielijn. ,,Als we zelf de regie hebben, maakt ons dat veel flexibeler en kunnen we sneller reageren op ontwikkelingen. Ook naar onze klanten toe.’’

Bron: DeValk Wekerom

Deel dit artikel

Heeft u vragen over producten of diensten uit dit artikel? Stel hier uw vraag!
Er wordt alleen gereageerd op serieuze vragen.

Mycoplasma blijft opduiken

mycoplasma varkens

De kiem laat zich lastig diagnosticeren

Van alle verschijningsvormen van mycoplasma, is Mycoplasma hyopneumoniae de meest bekende. In de praktijk worden regelmatig uitbraken aangetroffen op fokbedrijven.

Hoe diagnosticeer je het?
De wolf in Nederland

Gerelateerde artikelen

ABZ Diervoeding laat fraaie stijging afzet varkens

ABZ Diervoeding laat fraaie stijging afzet varkensvoer zien

19 mrt 2019 Bericht
ABZ Diervoeding laat fraaie stijging afzet varkensvoer zien
ING: Een lagere groei voedingsindustrie in 2019

ING: Een lagere groei voedingsindustrie in 2019

18 feb 2019 Bericht
ING: Een lagere groei voedingsindustrie in 2019
Cursus varkensvoeding in de praktijk

Cursus varkensvoeding in de praktijk

20 sep 2018 Bericht
Cursus varkensvoeding in de praktijk


Vakpartner nieuws

Gevaarlijke aannames over bigkwaliteit

Gevaarlijke aannames over bigkwaliteit

11 apr 2019 Bericht
Gevaarlijke aannames over bigkwaliteit
Big zonder gedoe, maar hoe?

Big zonder gedoe, maar hoe?

13 mrt 2019 VideoMSD
Big zonder gedoe, maar hoe?
Betere communicatie voorkomt gezondheidsproblemen

Betere communicatie voorkomt gezondheidsproblemen exportbig

31 jan 2019 Bericht MSD
Betere communicatie voorkomt gezondheidsproblemen exportbig

Bezoek onze vakpartners

COOKIE INFORMATIE

Voor een volledige werking van deze website wordt gebruik gemaakt van cookies.
Meer informatie over cookies > Accepteren Verder zonder cookies