• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Varkensbedrijf.nlVarkensbedrijf.nl

  • Diergezondheid
    • Afrikaanse varkenspest
    • Brachyspira
    • Hittestress varkens
    • Mond-en-klauwzeer (MKZ)
    • MRSA
    • Mycoplasma
    • PRRS
    • Speendiarree
    • Staartbijten
    • Trilbiggen
    • Zinkoxide
  • Fokkerij
    • Beren varkenshouderij
    • Biggenprijs
    • Bigvitaliteit
    • Bronstcontrole
    • Ondernemen
    • Opfokzeugen
    • KI varkens
    • Slachthuizen
    • Varkensprijzen
    • Vleesvarkens
  • Huisvesting
    • Afleidingsmateriaal varkens
    • Drinksysteem varkens
    • Hygiënesluis varkenshouderij
    • Kraamhokken
    • Luchtwassers
    • Stalhygiëne varkenshouderij
    • Stalklimaat varkensstal
    • Vrijloop kraamhok
  • Wet en regelgeving
    • Antibioticareductie varkenshouderij
    • Berengeur
    • Fosfaatrechten
    • Fijnstof varkenshouderij
    • Gecombineerde opgave
    • Geurhinder
    • Milieuvergunning
    • POP3
    • Programmatische Aanpak Stikstof (PAS)
    • Stikstofaanpak
    • Subsidies varkenshouderij
      • Asbestsanering
      • Salderingsregeling
      • Sanering varkenshouderijen
      • SDE-subsidie
    • Varkensrechten
  • Mest
    • Drijfmest
    • Dunne fractie
    • Mestbeleid
    • Mestsilo
    • Meststoffenwet
    • Mestvergisting
    • Mestscheider
    • Mestput
  • Voer
    • Bietenpulp
    • Biggenmelk
    • Brijvoer
    • Droogvoer
    • Mengvoer
    • Tarwe
    • Water varkenshouderij
  • Vakpartners
    • AHV Benelux
    • MSD Animal Health
    • Trouw Nutrition
  • Abonneren & meer
    • Abonneren op vakblad Varkensbedrijf
    • Adverteren
    • Contact
    • Nieuwsbrief
  • Winkelmand
  • icon

Toekomstvisie Vleessector door COV gelanceerd

Niet gecategoriseerd 15 december 2016

De Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) heeft haar toekomstvisie gepresenteerd. Tussen nu en 2025 gaat de branche verder investeren in het economische perspectief van de ketens en (dus) in de diverse maatschappelijke uitdagingen.

COV-voorzitter Jos Goebbels heeft het eerste exemplaar van het rapport op een speciale bijeenkomst in Den Haag overhandigd aan Tweede Kamerlid Jaco Geurts.

Het visiedocument heeft de titel: ‘2025 De Nederlandse vleessector in balans’. Het dient niet alleen om de beleidsagenda te bepalen, maar brengt ook de economische positie in beeld. Zo is de vleessector de grootste foodexporteur van ons land met een omzet van circa € 10 miljard; de branche biedt direct werk aan zo’n 12.000 mensen. Volgens COV-voorzitter Jos Goebbels is het belangrijk zichtbaar te maken waar de bedrijfstak nu al voor staat, kwantitatief én kwalitatief.

Innovatieve kracht, een constante, gegarandeerde kwaliteit van het product, een duurzame productie in combinatie met een gezonde handelsgeest zijn volgens de voorzitter de pijlers voor de goede reputatie van Nederlands vlees en het succes op markten in Europa en daarbuiten, nu en in de toekomst.

Uitzondering is de maatstaf geworden

De praktijk leert echter, dat vlees in eigen land (alleen) het nieuws haalt als zich incidenten of issues voordoen, als personen of partijen ongefundeerde kritiek uiten op vlees en de productie daarvan. Als in de algemene beeldvorming niet de regel, maar de uitzondering de maatstaf is geworden, dan doet dat geen recht aan verdiensten van het bedrijfsleven, aan de inzet en de passie van tientallen ondernemers en hun duizenden medewerkers.

Het visiedocument is opgebouwd rond een aantal thema’s. Goebbels: ‘Concreet hebben we het voor onze bedrijven over het borgen van de integriteit en het werken aan meer transparantie, maar ook het verder versterken van (keten)kwaliteitssystemen.

In de richting van onze leveranciers staat op de agenda om het antibioticagebruik uit de veehouderij te bannen om het resistentievraagstuk te helpen oplossen en daarnaast het benutten van kansen in de verwerking van mest.

Waar de consument in beeld is wijst Goebbels erop, dat de discussie over alternatieve eiwitbronnen en de vraag naar gezonde vleesproducten de vleesbedrijfstak zeker ook kansen biedt.

Leidraad

De visie is opgesteld door het gerenommeerde consultancybureau Roland Berger en kwam tot stand na sessies met COV-leden. Het vormt de leidraad om met behoud van de concurrentiekracht tussen nu en 2025 de uitdagingen van markt en maatschappij om te zetten in kansen en om een nieuwe dialoog aan te gaan met stakeholders, politiek en ketenpartners. De geslaagde bijeenkomst in Den Haag heeft voor de COV daarvoor de start gevormd.

Deel dit artikel

Primaire Sidebar

Recent nieuwsPartner nieuws
Aankondiging hitteprotocol
12 jun

Aankondiging hitteprotocol

Help mee met het Weekend van het Varken 
12 jun

Help mee met het Weekend van het Varken 

Zuid-Korea zet in op duurzame mestverwerking met Nederlandse innovaties
11 jun

Zuid-Korea zet in op duurzame mestverwerking met Nederlandse innovaties

POV stelt bezwaarschrift beschikbaar
11 jun

POV stelt bezwaarschrift beschikbaar

COREN verlaagt sterfte tot 1% en stopt met antibioticadankzij samenwerking The Schippers Group
10 jun

COREN verlaagt sterfte tot 1% en stopt met antibioticadankzij samenwerking The Schippers Group

Toon meer

Aanbevolen voor jou!

Aankondiging hitteprotocol

Aankondiging hitteprotocol

Help mee met het Weekend van het Varken 

Help mee met het Weekend van het Varken 

POV stelt bezwaarschrift beschikbaar

POV stelt bezwaarschrift beschikbaar

DiergezondheidFokkerijHuisvestingWet en regelgevingMestVarkensvoer

Afrikaanse varkenspest

Brachyspira

Hittestress varkens

Mengvoer

MRSA

Mycoplasma

PRRS

Speendiarree

Staartbijten

Trilbiggen

Varkensrechten

Zinkoxide

Toon meer

Footer

Onze vakpartners

logo msd
Vakpartner Trouw Nutrition
AHV

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

 *
 *
Vul hier uw e-mailadres in
  • Abonneren
  • Adverteren
  • Contact
  • Nieuwsbrief
Varkensbedrijf.nl

Copyright © 2025 Prosu BV | Privacy | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Cookiebeleid

  • Diergezondheid
    • Afrikaanse varkenspest
    • Brachyspira
    • Hittestress varkens
    • Mond-en-klauwzeer (MKZ)
    • MRSA
    • Mycoplasma
    • PRRS
    • Speendiarree
    • Staartbijten
    • Trilbiggen
    • Zinkoxide
  • Fokkerij
    • Beren varkenshouderij
    • Biggenprijs
    • Bigvitaliteit
    • Bronstcontrole
    • KI varkens
    • Ondernemen
    • Opfokzeugen
    • Slachthuizen
    • Varkensprijzen
    • Vleesvarkens
  • Huisvesting
    • Afleidingsmateriaal varkens
    • Drinksysteem varkens
    • Hygiënesluis varkenshouderij
    • Kraamhokken
    • Luchtwassers
    • Stalhygiëne varkenshouderij
    • Stalklimaat varkensstal
    • Vrijloop kraamhok
  • Wet en regelgeving
    • Antibioticareductie varkenshouderij
    • Berengeur
    • Fijnstof varkenshouderij
    • Fosfaatrechten
    • Gecombineerde opgave
    • Geurhinder
    • Milieuvergunning
    • POP3
    • Programmatische Aanpak Stikstof (PAS)
    • Subsidies varkenshouderij
      • Asbestsanering
      • Salderingsregeling
      • Sanering varkenshouderijen
      • SDE-subsidie
    • Varkensrechten
  • Mest
    • Drijfmest
    • Dunne fractie
    • Mestbeleid
    • Mestput
    • Mestscheider
    • Mestsilo
    • Meststoffenwet
    • Mestvergisting
  • Varkensvoer
    • Bietenpulp
    • Biggenmelk
    • Brijvoer
    • Droogvoer
    • Mengvoer
    • Tarwe
    • Water varkenshouderij
  • Vakpartners
    • AHV Benelux
    • MSD Animal Health
    • Trouw Nutrition
  • Abonneren & meer
    • Abonneren op vakblad Varkensbedrijf
    • Adverteren
    • Contact
    • Nieuwsbrief
  • Winkelmand
  • Cookiebeleid