• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Varkensbedrijf.nlVarkensbedrijf.nl

  • Diergezondheid
    • Afrikaanse varkenspest
    • Brachyspira
    • Hittestress varkens
    • Mond-en-klauwzeer (MKZ)
    • MRSA
    • Mycoplasma
    • PRRS
    • Speendiarree
    • Staartbijten
    • Trilbiggen
    • Zinkoxide
  • Fokkerij
    • Beren varkenshouderij
    • Biggenprijs
    • Bigvitaliteit
    • Bronstcontrole
    • Ondernemen
    • Opfokzeugen
    • KI varkens
    • Slachthuizen
    • Varkensprijzen
    • Vleesvarkens
  • Huisvesting
    • Afleidingsmateriaal varkens
    • Drinksysteem varkens
    • Hygiënesluis varkenshouderij
    • Kraamhokken
    • Luchtwassers
    • Stalhygiëne varkenshouderij
    • Stalklimaat varkensstal
    • Vrijloop kraamhok
  • Wet en regelgeving
    • Antibioticareductie varkenshouderij
    • Berengeur
    • Fosfaatrechten
    • Fijnstof varkenshouderij
    • Gecombineerde opgave
    • Geurhinder
    • Milieuvergunning
    • POP3
    • Programmatische Aanpak Stikstof (PAS)
    • Stikstofaanpak
    • Subsidies varkenshouderij
      • Asbestsanering
      • Salderingsregeling
      • Sanering varkenshouderijen
      • SDE-subsidie
    • Varkensrechten
  • Mest
    • Drijfmest
    • Dunne fractie
    • Mestbeleid
    • Mestsilo
    • Meststoffenwet
    • Mestvergisting
    • Mestscheider
    • Mestput
  • Voer
    • Bietenpulp
    • Biggenmelk
    • Brijvoer
    • Droogvoer
    • Mengvoer
    • Tarwe
    • Water varkenshouderij
  • Vakpartners
    • AHV Benelux
    • MSD
    • Trouw Nutrition
  • Abonneren & Meer
    • Abonneren op vakblad Varkensbedrijf
    • Adverteren
    • Contact
    • Nieuwsbrief
  • icon

Managementwijziging Vion Pork

SDE+ 26 september 2018

Vion heeft bekend  gemaakt dat Frans Stortelder per 1 januari wordt benoemd als Chief Strategic Projects. Tegelijkertijd wordt John de Jonge benoemd als Chief Operations Officer Pork (COO). Samen met Maiko van der Meer, Chief Commercial Officer (CCO) krijgen zij de leiding over de divisie Pork en nemen zij plaats in het executive committee van Vion.

Frans Stortelder werd in 2014 gevraagd om een strategische herpositionering van de Pork organisatie te ontwikkelen en te leiden. Hierbij ontwikkelde hij met het management team van Pork een nieuwe valorisatiestrategie die in de organisatie op diverse gebieden is doorgevoerd. Het resultaat is een betere aansluiting van Vion op de wereldmarkt voor Nederlands en Duits varkensvlees. Met de introductie van de keten Good Farming Balance in 2017, waarin varkensbedrijven een keuze kunnen maken welke modules het beste passen in hun bedrijfsvoering, heeft Stortelder een belangrijke verbetering in de aanvoerstructuur voor Vion van varkensbedrijven in Nederland gerealiseerd.

Ronald Lotgerink: “Frans heeft de afgelopen vier jaar de Nederlandse agri- en foodsector versterkt. Met de introductie van de succesvolle keten Good Farming Balance is het rendementsdenken en de bedrijfsvoering in de varkenssector verbeterd in de hele keten. Ik ben blij dat we met John en Maiko ervaren opvolgers hebben die dit in de organisatie verder kunnen brengen in de strategische richting die we zijn ingeslagen. Met de benoeming van Frans heb ik een strategisch belangrijke positie ingericht voor de langetermijnstrategie van Vion en het verder ontwikkelen van sterke ketens in onze industrie.”

Frans Stortelder: ”Ik ben erg trots over de resultaten die we met het hele team voor de divisie hebben behaald. In mijn nieuwe rol zal ik meer tijd besteden om ‘van buiten naar binnen te kijken’ in plaats van andersom. Ik ben blij om mee te kunnen bouwen aan de nieuwe strategie om het denken in ketens internationaal verder te ontwikkelen.”

John de Jonge neemt per 1 januari 2019 de operationele verantwoordelijkheden over voor de divisie Pork van Frans Stortelder. Maiko van der Meer neemt de verantwoordelijkheid voor alle commerciële zaken en zal ontwikkeling van de consumentenproducten voor Vion Pork gaan leiden. Op korte termijn zal nader besloten worden hoe de verschillende stafafdelingen binnen de Pork divisie worden aangestuurd. John en Maiko rapporteren aan de CEO Ronald Lotgerink.

Foto: Maiko van der Meer tijdens de introductie van het nieuwe concept Tomahawk

Bron: Vion Food Group, 24 september 2018

Deel dit artikel

Primaire Sidebar

Recent nieuwsPartner nieuws
Subsidie voor productieve investeringen groen-blauw in meerdere provincies
4 dec

Subsidie voor productieve investeringen en dierenwelzijn in meerdere provincies

COV gaat verder onder een nieuwe naam: VleesNL
3 dec

COV gaat verder onder een nieuwe naam: VleesNL

Lichte stijging antibioticagebruik in Britse varkenshouderij 
3 dec

Lichte stijging antibioticagebruik in Britse varkenshouderij 

Fundament voor duurzame zeugen
2 dec

Fundament voor duurzame zeugen

Belastingplan 2026: winst én zorgen voor agrarische sector
2 dec

Belastingplan 2026: winst én zorgen voor agrarische sector

Toon meer

Aanbevolen voor jou!

Subsidie voor productieve investeringen groen-blauw in meerdere provincies

Subsidie voor productieve investeringen en dierenwelzijn in meerdere provincies

COV gaat verder onder een nieuwe naam: VleesNL

COV gaat verder onder een nieuwe naam: VleesNL

Lichte stijging antibioticagebruik in Britse varkenshouderij 

Lichte stijging antibioticagebruik in Britse varkenshouderij 

Themapagina

DiergezondheidFokkerijHuisvestingWet en regelgevingMestVarkensvoer

Antibioticareductie varkenshouderij

Berengeur

Gecombineerde opgave

Geurhinder

Fijnstof varkenshouderij

Fosfaat

Milieuvergunning

POP3

PAS

Subsidie varkenshouderij

SDE+

Asbestsanering

Salderingsregeling

Sanering varkenshouderijen

Varkensrechten

Advertorial

Toon meer

Footer

Onze vakpartners

logo msd
Vakpartner Trouw Nutrition
AHV

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

 *
 *
Vul hier uw e-mailadres in
  • Abonneren
  • Adverteren
  • Contact
  • Nieuwsbrief
Varkensbedrijf.nl

Copyright © 2025 Prosu BV | Privacy | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Cookiebeleid

  • Diergezondheid
    • Afrikaanse varkenspest
    • Brachyspira
    • Hittestress varkens
    • Mond-en-klauwzeer (MKZ)
    • MRSA
    • Mycoplasma
    • PRRS
    • Speendiarree
    • Staartbijten
    • Trilbiggen
    • Zinkoxide
  • Fokkerij
    • Beren varkenshouderij
    • Biggenprijs
    • Bigvitaliteit
    • Bronstcontrole
    • KI varkens
    • Ondernemen
    • Opfokzeugen
    • Slachthuizen
    • Varkensprijzen
    • Vleesvarkens
  • Huisvesting
    • Afleidingsmateriaal varkens
    • Drinksysteem varkens
    • Hygiënesluis varkenshouderij
    • Kraamhokken
    • Luchtwassers
    • Stalhygiëne varkenshouderij
    • Stalklimaat varkensstal
    • Vrijloop kraamhok
  • Wet en regelgeving
    • Antibioticareductie varkenshouderij
    • Berengeur
    • Fijnstof varkenshouderij
    • Fosfaatrechten
    • Gecombineerde opgave
    • Geurhinder
    • Milieuvergunning
    • POP3
    • Programmatische Aanpak Stikstof (PAS)
    • Subsidies varkenshouderij
      • Asbestsanering
      • Salderingsregeling
      • Sanering varkenshouderijen
      • SDE-subsidie
    • Varkensrechten
  • Mest
    • Drijfmest
    • Dunne fractie
    • Mestbeleid
    • Mestput
    • Mestscheider
    • Mestsilo
    • Meststoffenwet
    • Mestvergisting
  • Varkensvoer
    • Bietenpulp
    • Biggenmelk
    • Brijvoer
    • Droogvoer
    • Mengvoer
    • Tarwe
    • Water varkenshouderij
  • Vakpartners
    • AHV Benelux
    • MSD
    • Trouw Nutrition
  • Abonneren & meer
    • Abonneren op vakblad Varkensbedrijf
    • Adverteren
    • Contact
    • Nieuwsbrief
  • Winkelmand
  • Cookiebeleid
  • Pork & Poultry 2025