Van 18 tot en met 22 januari presenteert het Platform Varkensketen duurzaam geproduceerd Nederlands varkensvlees op de Grüne Woche in Berlijn. Het is 's werelds grootste consumentenbeurs op het gebied van landbouw, tuinbouw en levensmiddelen. “We presenteren ons als betrouwbare handelspartner die in ketenverband werkt aan duurzaam varkensvlees.”
In het Holland Paviljoen vestigt het Platform Varkensketen in het startweekend de aandacht op de integrale duurzaamheid van de productie van Nederlands varkensvlees. De intensieve samenwerking van diervoederproducenten, varkenshouders en vleesverwerkende bedrijven vormt de basis voor maatschappelijk verantwoord geproduceerd varkensvlees. De sector hecht veel waarde aan zorgvuldig grondstof- en energiegebruik, goede diergezondheid, de zorg voor dierenwelzijn en milieu. Dit leidt tot een onberispelijke kwaliteit en een gegarandeerde voedselveiligheid van de eindproducten.
Het Platform Varkensvlees presenteert in het Holland Paviljoen een culinair gerecht met duurzaam geproduceerd varkensvlees (Beter Leven Keurmerk). Kok Cees Goettsch laat bezoekers smullen van een op lage temperatuur gegaarde, in plakjes gesneden procureur, kort gegrilld met schijfjes rookworst op een stamppotje andijvie. De garnering bestaat uit gebakken, magere spekjes met een gebonden jus. Dit alles wordt geserveerd op een biologisch afbreekbaar bordje van suikerriet. Naast een hapje om te proeven, ontvangen de bezoekers de brochure Recept voor duurzaam varkensvlees.
Platform Varkensketen
Het Platform Varkensketen is een samenwerkingsverband van de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV), Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) en de Nederlandse Vereniging voor de Diervoederindustrie (Nevedi).