• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Varkensbedrijf.nlVarkensbedrijf.nl

  • Diergezondheid
    • Afrikaanse varkenspest
    • Brachyspira
    • Hittestress varkens
    • Mond-en-klauwzeer (MKZ)
    • MRSA
    • Mycoplasma
    • PRRS
    • Speendiarree
    • Staartbijten
    • Trilbiggen
    • Zinkoxide
  • Fokkerij
    • Beren varkenshouderij
    • Biggenprijs
    • Bigvitaliteit
    • Bronstcontrole
    • Ondernemen
    • Opfokzeugen
    • KI varkens
    • Slachthuizen
    • Varkensprijzen
    • Vleesvarkens
  • Huisvesting
    • Afleidingsmateriaal varkens
    • Drinksysteem varkens
    • Hygiënesluis varkenshouderij
    • Kraamhokken
    • Luchtwassers
    • Stalhygiëne varkenshouderij
    • Stalklimaat varkensstal
    • Vrijloop kraamhok
  • Wet en regelgeving
    • Antibioticareductie varkenshouderij
    • Berengeur
    • Fosfaatrechten
    • Fijnstof varkenshouderij
    • Gecombineerde opgave
    • Geurhinder
    • Milieuvergunning
    • POP3
    • Programmatische Aanpak Stikstof (PAS)
    • Stikstofaanpak
    • Subsidies varkenshouderij
      • Asbestsanering
      • Salderingsregeling
      • Sanering varkenshouderijen
      • SDE-subsidie
    • Varkensrechten
  • Mest
    • Drijfmest
    • Dunne fractie
    • Mestbeleid
    • Mestsilo
    • Meststoffenwet
    • Mestvergisting
    • Mestscheider
    • Mestput
  • Voer
    • Bietenpulp
    • Biggenmelk
    • Brijvoer
    • Droogvoer
    • Mengvoer
    • Tarwe
    • Water varkenshouderij
  • Vakpartners
    • AHV Benelux
    • MSD
    • Trouw Nutrition
  • Abonneren & Meer
    • Abonneren op vakblad Varkensbedrijf
    • Adverteren
    • Contact
    • Nieuwsbrief
  • icon

Medewerkers boeien en binden in de varkenshouderij

Opfokzeugen Vleesvarkens 25 oktober 2021

Gemotiveerde, talentvolle medewerkers in de varkenshouderij zijn belangrijk voor de continuïteit en de ontwikkeling van uw varkensbedrijf. Maar hoe zorgt u ervoor dat zij ook met plezier hun werk doen op uw bedrijf?

Acht tips om medewerkers te boeien, te binden en te behouden

1. Zelf als leidinggevende een goed voorbeeld zijn
Durft u zichzelf kwetsbaar op te stellen? Als u uw eigen tekortkomingen niet bespreekbaar maakt, wordt het lastig om een persoonlijk gesprek met een medewerker aan te gaan. En dat is juist zo belangrijk om verbinding te maken. Zo komt u er ook beter achter hoe uw medewerker voelt en denkt en waaraan hij behoefte heeft, zodat u hier op kunt inspelen.

2. Creëer een prettige werksfeer
Een prettige en open werksfeer is een belangrijke context om goed te kunnen functioneren.  Mensen moeten het fijn vinden om bij bedrijf te mogen en kunnen werken. Hierdoor voelen zij zich ook meer betrokken. De beste tips voor een prettige werksfeer zijn: creëer een gezonde werk-privébalans, zorg voor een veilige werkomgeving en laat uw medewerkers deel uitmaken van de successen.

3. Stimuleer groei en ontwikkeling
Eén van de meest effectieve manieren om medewerkers te binden en te boeien is hen te ondersteunen bij hun groei en ontwikkeling. Dat begint bij het groei- of ontwikkelgesprek. U zoomt hierbij in op de wensen en behoeften van de medewerker voor de toekomst, maar ook zeker op hoe deze persoon in elkaar zit. Als de medewerker niet goed weet wat zijn kwaliteiten zijn, kan een assessment uitkomst bieden.

4. Bied originele secundaire arbeidsvoorwaarden aan
Met secundaire arbeidsvoorwaarden kunt u zich als werkgever onderscheiden van  andere varkenshouderijen. Denk hierbij aan een tafeltennistafel of dartbord, maar ook een sportabonnement of een regelmatige bootcamp met de collega’s zijn leuke,  secundaire arbeidsvoorwaarden waarmee u medewerkers kunt binden en behouden.   

5. Bied i-deals aan
I-deals zijn persoonlijke afspraken die u met een medewerker maakt. Bijvoorbeeld over wisselende werktijden en -dagen omdat dit privé beter uitkomt. Of aan meer vakantiedagen in plaats van loon. Ben flexibel en kijk samen of u tegemoet kunt komen aan de persoonlijke voorkeuren van de medewerker.  

6. Werk aan betrokkenheid
Betrek uw medewerkers bij beslissingen en planningen. Zo zullen zij zich meer willen inspannen om doelen te behalen. Daarnaast hebben zij zelf misschien ook wel ideeën over bepaalde taken of onderwerpen.  

7. Geef complimenten en vier successen 
Uit verschillende onderzoeken blijkt dat werknemers meer tevreden zijn als ze regelmatig een compliment krijgen over hun werk. Dit hoeft niet alleen bij een goed eindresultaat, maar kan ook tijdens het werk. Complimenten geeft u voornamelijk aan een persoon. Als u een compliment aan het team wilt geven, kunt u dit doen in de vorm van een borrel of een presentje. 

8. Onderscheid als werkgever
Vraag uw medewerkers wat zij vinden dat uw varkenshouderij anders maakt dan andere bedrijven. Waarom werken ze voor u? Zo weet u wat er speelt en wellicht komen er verbeterpunten uit. Ook weet u wat uw bedrijf uniek maakt. Dit kan helpen bij het aantrekken van nieuwe medewerkers.

Bron: ABAB

Deel dit artikel

Primaire Sidebar

Recent nieuwsPartner nieuws
Subsidie voor productieve investeringen groen-blauw in meerdere provincies
4 dec

Subsidie voor productieve investeringen en dierenwelzijn in meerdere provincies

COV gaat verder onder een nieuwe naam: VleesNL
3 dec

COV gaat verder onder een nieuwe naam: VleesNL

Lichte stijging antibioticagebruik in Britse varkenshouderij 
3 dec

Lichte stijging antibioticagebruik in Britse varkenshouderij 

Fundament voor duurzame zeugen
2 dec

Fundament voor duurzame zeugen

Belastingplan 2026: winst én zorgen voor agrarische sector
2 dec

Belastingplan 2026: winst én zorgen voor agrarische sector

Toon meer

Aanbevolen voor jou! vleesvarkens

Markt open voor Braziliaans varkensvlees en pluimvee 

Markt open voor Braziliaans varkensvlees en pluimvee 

“Wij willen modern, gemengd en kleinschalig boeren”

“Wij willen modern, gemengd en kleinschalig boeren”

Varkensvleesprijzen 2025 onder druk door dalende producenten- en af-boerderijprijzen

Varkensvleesprijzen 2025 onder druk door dalende producenten- en af-boerderijprijzen

Themapagina

DiergezondheidFokkerijHuisvestingWet en regelgevingMestVarkensvoer

Beren

Bigvitaliteit

Biggenprijs

Bronstcontrole

Opfokzeugen

KI

Slachthuizen

Varkensprijzen

Vleesvarkens

Toon meer

Footer

Onze vakpartners

logo msd
Vakpartner Trouw Nutrition
AHV

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

 *
 *
Vul hier uw e-mailadres in
  • Abonneren
  • Adverteren
  • Contact
  • Nieuwsbrief
Varkensbedrijf.nl

Copyright © 2025 Prosu BV | Privacy | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Cookiebeleid

  • Diergezondheid
    • Afrikaanse varkenspest
    • Brachyspira
    • Hittestress varkens
    • Mond-en-klauwzeer (MKZ)
    • MRSA
    • Mycoplasma
    • PRRS
    • Speendiarree
    • Staartbijten
    • Trilbiggen
    • Zinkoxide
  • Fokkerij
    • Beren varkenshouderij
    • Biggenprijs
    • Bigvitaliteit
    • Bronstcontrole
    • KI varkens
    • Ondernemen
    • Opfokzeugen
    • Slachthuizen
    • Varkensprijzen
    • Vleesvarkens
  • Huisvesting
    • Afleidingsmateriaal varkens
    • Drinksysteem varkens
    • Hygiënesluis varkenshouderij
    • Kraamhokken
    • Luchtwassers
    • Stalhygiëne varkenshouderij
    • Stalklimaat varkensstal
    • Vrijloop kraamhok
  • Wet en regelgeving
    • Antibioticareductie varkenshouderij
    • Berengeur
    • Fijnstof varkenshouderij
    • Fosfaatrechten
    • Gecombineerde opgave
    • Geurhinder
    • Milieuvergunning
    • POP3
    • Programmatische Aanpak Stikstof (PAS)
    • Subsidies varkenshouderij
      • Asbestsanering
      • Salderingsregeling
      • Sanering varkenshouderijen
      • SDE-subsidie
    • Varkensrechten
  • Mest
    • Drijfmest
    • Dunne fractie
    • Mestbeleid
    • Mestput
    • Mestscheider
    • Mestsilo
    • Meststoffenwet
    • Mestvergisting
  • Varkensvoer
    • Bietenpulp
    • Biggenmelk
    • Brijvoer
    • Droogvoer
    • Mengvoer
    • Tarwe
    • Water varkenshouderij
  • Vakpartners
    • AHV Benelux
    • MSD
    • Trouw Nutrition
  • Abonneren & meer
    • Abonneren op vakblad Varkensbedrijf
    • Adverteren
    • Contact
    • Nieuwsbrief
  • Winkelmand
  • Cookiebeleid
  • Pork & Poultry 2025